O nama

Centar za socijalnu skrb Čazma

Centar za socijalnu skrb je javna ustanova, koju osniva Republika Hrvatska rješenjem Ministarstva. Osniva se za područje jedne ili više općina ili gradova na području iste županije. Djelatnost Centra je određena Zakonom o socijalnoj skrbi ( Narodne novine broj: 157/13,152/14 I 99/15 )

Naša misija

Centar za socijalnu skrb je javna ustanova čiji je rad na lokalnoj i regionalnoj razini usmjeren na pružanje podrške, pomoći i zaštite osobama i obiteljima koje žive ili su se zatekle u nepovoljnim prilikama, kako bi zadovoljile svoje osnovne životne potrebe , a pri tom štiteći njihova prava i interese.

Naša vizija

Centar, kao javna ustanova, svojim stručnim radom treba promicati opće dobro i biti usmjerena ka smanjenju socijalne isključenosti osoba koje se nalaze u nepovoljnim životnim okolnostima, imajući pri tome, na visokoj razini, usklađene standarde kvalitete.

Naš posao

Centar za socijalnu skrb Čazma je javna ustanova osnovana za područje Grada Čazme i Općina Štefanje i Ivanska koje zauzimaju površinu oko 444 km² te na kojem živi oko 13 000 stanovnika.

Saznajte više o udomiteljstvu!

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se djetetu ili odrasloj osobi osigurava smještaj i skrb u udomiteljskoj obitelji.
                   

Udomiteljstvo

Udomiteljska obitelj osigurava stanovanje, prehranu, čuvanje, odgoj, brigu o zdravlju i obrazovanju te druge potrebe korisnika.

Udomiteljstvo za djecu

U jednu udomiteljsku obitelj može biti smješteno najviše troje djece.

Obavljanje udomiteljstva

Za stjecanje dozvole za obavljanje udomiteljstva potrebno je ispunjavanje uvjeta propisanih Zakonom o udomiteljstvu i drugim podzakonskim aktima.

Udomiteljstvo za odrasle

U udomiteljske obitelji smještavaju se odrasle osobe koje nisu u mogućnosti brinuti se o sebi

Zainteresirani ste za obavljanje udomiteljstva?

Za detaljnije informacije o udomiteljstvu obratite se stručnim radnicima Tima za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Čazma!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali ako želite možete se odjaviti. Prihvaćam Saznaj više

Skip to content